- Gustavsbergs universitetsvårdcentral
- Jakobsbergs universitetsvårdcentral
- Liljeholmens universitetsvårdcentral
- AT, ST & BT
- Forskning
- Kvalitetsstöd & fortbildning
- VIL & verksamhetsförlagd utbildning
- Verksamhetsstöd
- Våld i nära relationer
- Verksamhetsområden
- Befintlig sida: Matvanor
Matvanor
Enligt GBD, Global Burden of Disease, Stockholm är ohälsosam kost en av de riskfaktorer som orsakar störst sjukdomsbörda. Vi stödjer dig inom hälso- och sjukvården att arbeta strukturerat med prevention och behandling inom området, exempelvis med hjälp av kvalificerat rådgivande samtal.
Sök utbildningar och aktiviteter
Kolla in alla våra utbildningar, aktiviteter och evenemang i vår digitala katalog. Filtrera eller sök i fritext.
Vi vill
- Bidra till öka kunskapen hos vårdpersonal i mat så att de i högre grad och med större kompetens erbjuder samtal om mat när det är kliniskt relevant.
- Bidra till att vårdpersonalen möter patientens förväntningar om att få stöd att förändra matvanor som en självklar del av behandlingen.
- Bidra till att patienten upplever att rådgivningen är personcentrerad och baserad på respekt och egna resurser.
Vi gör
- Erbjuder fortbildning om mat samt personcentrerad och motiverande samtalsmetodik.
- Erbjuder stöd till verksamheter att etablera och införa lokala rutiner för att uppmärksamma, bemöta och erbjuda stöd till patienter med ohälsosamma matvanor i linje med regionala vårdprogram och nationella riktlinjer.
- Utvecklar verktyg och material.
- Omvärldsanalys.
Kontakt
Lena Lund
Enhetschef: VIL samt Jakobsbergs universitetsvårdcentral Med. dr Distriktssköterska