Vi är angelägna om att tillgodose dina möjligheter att uppdatera dina kunskaper. Vi erbjuder seminarier (på plats eller digitalt) till din arbetsplats i ett flertal ämnesområden. Datum och tid bokas efter överenskommelse.
Se mer
Alla personer med diabetes har rätt att få sina fötter undersökta varje år. Vi erbjuder en introduktion i hur man gör en enkel fotstatus.
Se mer
Välkommen att anmäla dig till utbildning i försäkringsmedicin för BT. Utbildningen är fysisk.
Se mer
Update allmänmedicin: Att möta patienter och familjer med utländsk bakgrund i den allmänmedicinska konsultationen- utmaningar och möjligheter
Läs merVåra fortbildningssamordnare och informationsläkare arrangerar regelbundet gemensamma digitala och fysiska fortbildningar för primärvårdens allmänläkare inom Stockholmsregionen.
Se mer
Nätverksforum lung- och allergisjukdomar - interaktivt möte för dig som arbetar inom området. Vi delar kunskap och erfarenheter. Diskuterar gemensamt patientfall, spirometrikurvor och frågor. Varje gång har vi också en föreläsning.
Se mer
Välkommen till våra fortbildningar med fördjupning i aktuella ämnen. Vi erbjuder föreläsningar på tisdagar via Teams som ger inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till våra föreläsare.
Se mer
Genom en digital nätverksträff erbjuds möjlighet för förskrivare och aktivitetsarrangörer att träffas. Hela 16 träffar erbjuds under 2025, varje kommun eller stadsdel i Stockholms län finns representerad. Träffarna ger kunskap om varandras verksamheter vilket underlättar ordinationen av FaR. Förskrivarna får möjlighet att kartlägga aktiviteter i sitt närområde och aktivitetsarrangörerna får berätta om sin verksamhet.
Se mer
Denna utbildning vänder sig till sjuksköterskor som bedömer patientens vårdbehov i den initiala vårdkontakten som kan vara i telefonen, digitalt eller på mottagningen.
Se mer
Update allmänmedicin: Vilka kvinnor i klimakteriet kan bli hjälpta av systemisk hormonbehandling ?
Läs merVåra fortbildningssamordnare och informationsläkare arrangerar regelbundet gemensamma digitala och fysiska fortbildningar för primärvårdens allmänläkare inom Stockholmsregionen.
Se mer
Kursen avser att ge formell och reell kompetens till den som handleder AT-, BT och/ eller ST-läkare i allmänmedicin i Region Stockholm eller som planerar att göra det. Det är obligatoriskt att ha gått handledarkurs för att handleda utbildningsläkare.
Se mer
Välkommen till nätverket för rehabpersonal i Region Stockholm och Gotland! Vi erbjuder digitala fortbildningar på aktuella teman. Varje månad erbjuder vi dig föreläsningar via Teams för inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsare!
Se mer
Vi erbjuder digitala föreläsningar på torsdagar som ger inspiration och ny kunskap som varvas med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till våra föreläsare.
Se mer
Välkommen till nätverket för rehabpersonal i Region Stockholm och Gotland! Vi erbjuder digitala fortbildningar på aktuella teman. Varje månad erbjuder vi dig föreläsningar via Teams för inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsare!
Se mer
Certifieringen vänder sig till organisationer som vill vara med i Stockholms FaR-ledarnätverk och erbjuda sina fysiska aktiviteter på www.FaRledare.se till personer med ett FaR.
Se mer
Lär dig hur vårdförlopp depression kan hjälpa dig i ditt kliniska arbete med patienter med depression på vårdcentralen. Utbildningen ger också en fördjupning i läkemedelsbehandling vid depression.
Se mer
Psykisk hälsa hos barn och unga: trotsigt och utagerande beteende. Ges vid flera tillfällen.
Läs merBeteendeproblem, t.ex. trots, är efter ångestsyndrom det vanligaste problemområdet hos barn och unga. Vad är trots och utagerande? Vilka insatser är hjälpsamma? Detta webbinarium innehåller grunderna för att kunna bedöma och behandla lindrigt till måttligt trots och utagerande beteende.
Se mer
Utmattningssyndrom – uppföljning av digital grundkurs på Lärtorget. Ges vid flera tillfällen.
Läs merWebbinariet ger dig som gått den digitala kursen ”Utmattningssyndrom” på Lärtorget möjlighet att följa upp med frågor och diskussion. Webbinarierna kommer att ha fokus på (1) bemötande/behandling, (2) diagnostik, och (3) försäkringsmedicin/sjukskrivning.
Se mer
Akademiskt primärvårdscentrum har glädjen att få bjuda in Stockholms specialister i allmänmedicin till en heldag med fokus på aktuella ämnen, program publiceras senare.
Se mer
2,5-dagarskurs för kvalitetssäkrade mätningar av lungfunktion, spirometri. Ta spirometri-körkort enligt nationell standard som tar upp allt från patientinformation och undersökning till tolkning av spirometriresultat. I första hand för läkare eller sjuksköterska i primärvården.
Se mer
Vi erbjuder digitala föreläsningar på tisdagar som ger inspiration och ny kunskap som varvas med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till våra föreläsare.
Se mer
Våra fortbildningssamordnare och informationsläkare arrangerar regelbundet gemensamma digitala och fysiska fortbildningar för primärvårdens allmänläkare inom Stockholmsregionen.
Se mer
Välkommen till nätverket för rehabpersonal i Region Stockholm! Vi erbjuder digitala fortbildningar på aktuella teman. Varje månad erbjuder vi dig föreläsningar via Teams för inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till kunniga föreläsare!
Se mer
Vårdförlopp depression hos vuxna – fördjupande webbinarium efter genomgången digital kurs. Ges vid flera tillfällen.
Läs merLär dig hur vårdförlopp depression kan hjälpa dig i ditt kliniska arbete med patienter med depression på vårdcentralen. Webbinariet ger dig som gått den digitala kursen ”Depression hos vuxna” på Lärtorget möjlighet att följa upp med frågor och diskussion.
Se mer
Lär dig hur du skapar ett tillitsfullt samtal med patienten och hur du gör suicidriskbedömningar i din kliniska vardag på vårdcentralen.
Se mer
Interprofessionell utbildning lämplig för alla som vill få ökad kunskap och förståelse för det lokala arbetet med FaR. Det senaste inom FaR-arbetet i Stockholm presenteras samtidigt som FaR-metoden inklusive blanketter gås igenom.
Se mer
Välkommen till våra fortbildningar med fördjupning i aktuella ämnen. Vi erbjuder föreläsningar på torsdagar via Teams som ger inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till våra föreläsare.
Se mer
Vill du vara med och bidra till ett aktivare samhälle i fysisk rörelse? Vill du få kunskap om metoden Fysisk Aktivitet på Recept, FaR? Här är kursen för dig!
Se mer
Arbetet med levnadsvanor är en viktig del av primärvårdens uppdrag. För att implementera ett arbetssätt behövs ofta tydliga processer och rutiner. Denna utbildning ger dig kunskap om såväl hur primärvårdspersonal bör arbeta med levnadsvanor och hur arbetet kan struktureras på enheten.
Se mer
Fokus under kurstillfället är hur vi i primärvården kan bedöma personers aktivitetsnivå och dokumentera detta samt vilka insatser som kan göras för att stödja en person till ökad aktivitet. Även principer och grundbegrepp inom fysisk aktivitet gås igenom.
Se mer
Vill du öka dina kunskaper i bemötandet av våldsutsatta patienter i psykosocial behandling? I samverkan med Akutmottagning för våldtagna på SÖS erbjuder Enheten Våld i nära relationer vid APC fortbildning kring psykosocialt omhändertagande av våldsutsatta patienter.
Se mer
PRIPS utbildningsforum - Hantera utmattningssyndrom i primärvården- forskning och kliniska erfarenheter
Läs merUtmattningssyndrom är en svensk diagnos som är mycket omdiskuterad. Nu får du tillfälle att lära dig allt från hur diagnosen kom till, det vetenskapliga underlaget, hur vården utvecklats och vad som är viktigt att tänka på när du möter patienter i primärvården.
Se mer
Update omvårdnad: "Vårtid" nu- vad är bra att tänka på gällande allergi och astmabehandling!
Läs merVälkommen till våra fortbildningar med fördjupning i aktuella ämnen. Vi erbjuder föreläsningar på tisdagar via Teams som ger inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till våra föreläsare.
Se mer
1/3