Doktorander från APC presenterade digitala cancerprojekt i Melbourne

Den internationella konferensen för Cancer and Primary Care Research Network samlade över 600 deltagare i Melbourne, Australien, mellan den 17 och 19 april. Två doktorander från APC presenterade innovativa digitala projekt för tidig upptäckt av cancer inom primärvården.

 

I år var det Australiens tur att vara värd för den årliga cancerkonferensen, som sedan starten 2008 har vuxit sig större för varje år. Den senaste upplagan blev den största hittills med över 600 deltagare från olika delar av världen. Konferensen fokuserar på att föra samman forskare inom primärvård och cancer för att utbyta kunskap och nya idéer.

Från Akademiskt primärvårdscentrum deltog Eliya Abedi och Elinor Nemlander, doktorander och specialister i allmänmedicin med att bidra med sina insikter och forskningsresultat.

Eliya Abedi (på bild nedan) presenterade ett projekt som använder artificiell intelligens för att upptäcka tjock- och ändtarmscancer tidigt i primärvårdsskedet.

 

Elinor Nemlander (på bild nedan) delade med sig av sina erfarenheter från implementeringen av teledermatoskopi i Region Stockholm, en metod som möjliggör tidig upptäckt av hudcancer via digitala verktyg.