Fatigue Fortbildning för rehabpersonal

  • 2024-09-05

  • 8.30 - 10

  • Digitalt via Teams

Välkommen till nätverket för rehabpersonal i Region Stockholm och Gotland! Vi erbjuder digitala fortbildningar på aktuella teman. Varje månad erbjuder vi dig föreläsningar via Teams för inspiration och ny viktig kunskap varvat med diskussion och möjlighet att ställa frågor direkt till kunniga föreläsare! Detta tillfälle syftar till att ge dig förbättrade kunskaper i ämnesområdet fatigue.

Kursdatum och tid

5 september kl. 8:30-10

Anmäl dig senast 3 september

Innehåll

Fatigue är ett av de vanligaste symptomen vid förvärvad hjärnskada och vid många neurologiska tillstånd, men förekommer också i många andra sjukdomstillstånd såsom depression och postinfektiösa tillstånd. Det är också en bidragande faktor till att många patienter inte klarar av att återgå till tidigare sysselsättning.

Föreläsningen berör

  • Förklaringsmodeller till fatigue
  • Hur man kan utreda fatigue – vanliga frågeformulär och test

Syfte

Syfte Att inspirera och ge möjlighet till dialog i aktuella ämnesområden för rehabpersonal i primärvården

Lärandemål

Att lära sig mer om fatigue. Vad det kan det bero på. Hur man skiljer fatigue från trötthet vid depression och andra faktorer som bidrar till trötthet.

Föreläsare

Marika Möller, docent, leg psykolog, specialist i neuropsykologi vid Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm vid Danderyds Sjukhus

Målgrupp

Rehabpersonal i primärvården

Kostnad

Kostnadsfri för hälso- och sjukvårdspersonal i offentligt eller privat driven primärvård som har avtal med Region Stockholm.

Kontaktuppgifter

Se strax intill.

Kommentar

Länk till Teams skickas av kurskoordinator till samtliga deltagare 

Avbokningsregler

Akademiskt primärvårdscentrum förbehåller sig rätten att ställa in kurser med för få anmälda (senast 14 dagar före kursstart).

Avbokning av kurs sker via e-post till lena.ma.olsson@regionstockholm.se

Anmälningsformulär

Fyll i dina uppgifter nedan, frågor markerade med * är obligatoriska. 

Ange vårdgivare för din arbetsplats*
Vill du ha fortsatt information om kommande kurser/nyheter från APC?*

Vår integritetspolicy hjälper dig att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används

Vill du uppdatera din information eller tas bort ut registret, hör av dig till namngiven administratör för kursen/aktiviteten.

APC, Målgrupp, Arbetsterapeut, Dietist, Fysioterapeut eller sjukgymnast, Kurator, Logoped, Psykolog, Ämne, Annat, Verksamhetsområde, Utbildningskatalog, Typ, Digital utbildning (Teams/Zoom), Nätverksträff, Kvalitetsstöd & fortbildning, Kiropraktor