- Organisation
- Ledning
- Vi är en USV-enhet!
- Gustavsbergs universitetsvårdcentral
- Jakobsbergs universitetsvårdcentral
- Liljeholmens universitetsvårdcentral
- Verksamhetsråd
- Digitalt nyhetsbrev
- Integritetspolicy
- Lediga jobb/uppdrag
- Publikationskatalog
- Projektkatalog
- Medarbetare A–Ö
- Kontakt
- Om webbplatsen
- Utbildningskatalog
- Om oss
- Utbildningskatalog
- Befintlig sida: Fortbildning om matallergi
Fortbildning om matallergi
Matallergier ökar och är vanligast hos barn men finns också hos vuxna. Under den här dagen med interaktiva föreläsningar lär vi ut diagnostik och omhändertagande vid matallergi.
Kursdatum och tid
2 december kl. 9-16
Anmäl dig senast 25 november
Innehåll
Matallergier hos barn ökar lavinartad och alla behöver inte remitteras till BUM. Vilka barn kan tas om hand i primärvården, och hur går man till väga med diagnostiken, behandlingen och uppföljningen? Vilka barn bör inte utredas? Vilka barn kan remitteras till BUM?
• Hur ska jag tolka allergiprover? Vad är skillnaden mellan sensibilisering och allergi? Vad är viktigt att kunna om mjölk- och nötallergi?
• Vad gäller för förskrivning av speciallivsmedel? Hur behandlar jag allergiskt eksem? När är adrenalinpennan indicerad? Vilka barn ska ha ett intyg till skolan?
Lärandemål
- Få kännedom om vilka barn som kan tas om hand i primärvården, och hur går man till väga med diagnostiken, behandlingen och uppföljningen?
- Få kännedom om vilka barn som kan remitteras till BUM?
- Få kännedom om hur jag ska tolka allergiprover? Vad är skillnaden mellan sensibilisering och allergi? Vad är viktigt att kunna om mjölk- och nötallergi?
- Få kännedom om vad som gäller för förskrivning av speciallivsmedel? Hur behandlar jag allergiskt eksem? När är adrenalinpennan indicerad? Vilka barn ska ha ett intyg till skolan?
Föreläsare
Caroline Nilsson, barnallergolog, docent
Agneta Jansson Roth, dietist
Anna Castel, sjuksköterska
Jenny Carlin, specialist i allmänmedicin
Målgrupp
Kostnad
Kostnadsfri för hälso- och sjukvårdsanställda i primärvården i Region Stockholm.
Kontaktuppgifter
Se strax intill.
Avbokningsregler
Akademiskt primärvårdscentrum förbehåller sig rätten att ställa in kurser med för få anmälda (senast 14 dagar före kursstart).
Avbokning av kurs sker via e-post till lena.ma.olsson@regionstockholm.se
Övrigt
Vi reserverar oss för att det kan bli fullbokad innan vi hinner stänga anmälan. Du får då ett separat mejl med förfrågan om att stå på reservlista i turordning.
Anmälningsformulär
Fyll i dina uppgifter nedan, frågor markerade med * är obligatoriska.
Vill du uppdatera din information eller tas bort ut registret, hör av dig till namngiven administratör för kursen/aktiviteten.