Leg vårdpersonal som brinner för Fysisk aktivitet på recept

Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC och de tre universitetsvårdcentralerna Jakobsberg, Gustavsberg och Liljeholmen utgör primärvårdens universitetssjukvårdsenhet (USV) och är en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. Läs mer om APC här.

Beskrivning

FaR - Fysisk aktivitet på recept, är en evidensbaserad metod för att stödja patienter till ökad fysisk aktivitet. FaR-metoden har använts sedan början av 2000-talet. Trots att metoden har funnits länge och har evidens används den alltför sällan i sjukvården. Fler patienter behöver få ett FaR. Regeringen har därför anslagit statsbidrag för att öka FaR-förskrivning under 2024.

Projektet handlar om fortbildning och implementering av FaR inom primärvårdsrehab, vårdcentraler och BUMM. Vi söker dig som är leg. vårdpersonal med erfarenhet från vårdarbete, och har ett engagemang för FaR och hälsofrämjande arbete. Arbetsuppgifterna består främst i att åka ut till vårdenheter och på plats hålla utbildning och handledning i FaR.

Du behöver vara en ansvarsfull, flexibel, driven och kreativ person som är van att arbeta självständigt. I arbetet krävs det även att du har en social kompetens och ödmjuk inställning och att du trivs i en miljö där krav ställs på att leverera.

Kvalifikationer

  • Legitimerad vårdpersonal
  • Erfarenhet av att förskriva FaR
  • Gärna erfarenhet av att arbeta i projekt
  • Gärna magister eller masterexamen
  • God datorvana och goda kunskaper inom office-paketet (Microsoft Word, Excel, Power-point)
  • Pedagogisk erfarenhet eller utbildning är meriterande.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

Villkor

Tidsbegränsad anställning, på deltid, (20 - 50%) t.o.m. 241231. Start så snart som möjligt.

Ansökningarna kommer beredas fortlöpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm