Vi bedriver utbildning och utveckling för dig som arbetar i primärvården. Målet är att skapa förutsättningar för en evidensbaserad vård. Utbildningarna erbjuds i olika former (kurser, seminarier, nätverksträffar), lokalt eller hos oss samt professionellt eller interprofessionellt. Vi skräddarsyr också utbildningsinnehåll efter beställning och arrangerar på den plats du önskar. Våra kursledare är erfarna och arbetar ofta själva inom primärvården.
Organisatoriskt finns Fortbildning och Professionella Utvecklingsledare (FPU-ledare) för varje yrkeskategori och för vissa yrkeskategorier finns även lokala fortbildningssamordnare. Informera dig gärna om hur fortbildningen är organiserad för din yrkeskategori och vad som erbjuds (se Yrke). På enheten finns också ämnesspecifika kunskapsteam (se menyval Ämne) med vårdutvecklingsledare (VUL) av olika yrkeskategorier. De har fördjupad kompetens i ett eller flera ämnen och anordnar målinriktade utbildningar för bästa arbetssätt och resultat exempelvis inom astma/KOL, diabetes, levnadsvanor. Det finns även projektledare som bedriver utvecklingsprojekt.
Lena Törnkvist, enhetschef
Läs mer om oss (PDF som går att skriva ut.)
för distriktsläkare/läkare, distriktssköterskor/sjuksköterskor, distriktsarbetsterapeuter, primärvårdsdietister, primärvårdskuratorer och distriktssjukgymnaster. De yrkesspecifika FPU-ledarna driver och samordnar fortbildning utifrån behov samt stödjer vårdutvecklingsledare och fortbildningssamordnare. De handleder även i forsknings- och utvecklingsprojekt. FPU-ledarna ingår i enhetens ledningsgrupp. FPU-ledaren kan exempelvis erbjuda:
Kontaktuppgifter FPU-ledare >>>
Lokala fortbildningssamordnare finns idag för distriktsläkare och distriktssköterskor/sjuksköterskor. De ansvarar i huvudsak för att arrangera fortbildning inom ett geografiskt område i Stockholms län. Innehållet i fortbildningen kvalitetssäkras utifrån evidensbaserade principer. Samordnaren kan exempelvis:
Fortbildningssamordnare – distriktsläkare, distriktssköterskor >>>
Vårdutvecklingsledare har fördjupad kunskap inom ett ämne samt pedagogisk och vetenskaplig kompetens. De arbetar i ämnesspecifika kunskapsteam till exempel diabetes och astma/KOL. Teamen kan exempelvis erbjuda:
som är ledare och koordinator för aktiviteter i ett projekt. Projektledaren:
Äldre med diabetes, Fysisk aktivitet på recept och ett stort antal kurser i Motiverande samtal. Det är ett axplock av Akademiskt primärvårdscentrums kurser. Botanisera bland vårt spännande utbud här! Passa på att anmäla dig redan nu för att säkra din plats!
Vi är angelägna om att tillgodose dina möjligheter att delta och uppdatera dina kunskaper. Vi erbjuder därför seminarier på den plats du själv önskar, helt utan kostnad!
Akademiskt primärvårdscentrum, Solnavägen 1 E Plan 7, 113 65 Stockholm INTRANÄT »