Fortbildning om matallergier hos barn (INSTÄLLD)


”Rätt utredning för rätt barn ger rätt diagnos och rätt mat!”

Kursdatum och tid:
5/5, kl. 13:30-16:30
Målgrupp: Specialister och ST-läkare i allmänmedicin samt astma/KOL sjuksköterskor i primärvården

Aktivitetstyp:
1. Kurser
Verksamhet:
APC Fortbildning
Ämne:
Allergi
Målgrupp:
Distriktssköterska, Specialistläkare, allmänmedicin, ST-läkare, Sjuksköterska
Innehåll:
Fallbaserad och interaktiv fortbildning om bl a:
• Matallergier hos barn ökar lavinartad och alla behöver inte remitteras till BUM. Vilka barn kan tas om hand i primärvården, och hur går man till väga med diagnostiken, behandlingen och uppföljningen? Vilka barn bör inte utredas? Vilka barn kan remitteras till BUM?
• Hur ska jag tolka allergiprover? Vad är skillnaden mellan sensibilisering och allergi? Vad är viktigt att kunna om mjölk- och nötallergier?
• Vad gäller för förskrivning av speciallivsmedel? Hur behandlar jag allergiskt eksem? När är adrenalinpennan indicerad? Vilka barn ska ha ett intyg till skolan?
Föreläsare:
Caroline Nilsson (barnallergolog, docent)
Agneta Jansson Roth (dietist) Anna Nopp (forskare, docent) Bernice Aronsson (barnläkare) Ann-Charlotte Sundqvist (barnsjuksköterska)
Kostnad:
Kostnadsfri
Arrangör:
APC i samarbete med Kunskapscentret Matallergi, Sachsska barnsju
Kontaktperson:
Har du frågor, maila: akol.slso@sll.se
Adress:
Solnavägen 1 E, Torsplan
Rum:
Plan 4 sal: Saffran
Administratör:
Lena Olsson
Kommentarer:
Antalet platser är begränsad. Våra fortbildningar riktar sig främst till hälso- och sjukvårdspersonal i offentligt eller privat driven primärvård som har avtal med Region Stockholm (undantaget fysisk aktivitet på recept och handlingsprogrammet för övervikt). I mån av plats finns möjlighet för övrig hälso- och sjukvårdspersonal att delta mot särskild kursavgift (kontakta respektive kursansvarig för information om särskild kursavgift). För att avboka kursplats skicka e-post till lena.ma.olsson@sll.se. Avbokningsregler se PDF-nedan.

Lättakut

Frågvist team bidrar till bättre vård på lättakut!

Vad hände? Varför gör du så? Vad fungerar inte? En matematiker, en industridesigner, en läkare och en psykolog följer lättakutens personal hack i häl för att hitta problem att lösa. 300 uppslag har blivit tre projekt som ska omsättas till bättre vård. LÄS MER

MobilInnovation

Mobil innovation i Norrtälje - journal i surfplatta!

Med mobilt IT-stöd och appen ”Hälsa på plats” blir Väddö vårdcentral först ut i länets primärvård att smidigt och snabbt få åtkomst till journal, provsvar, läkemedelslista och mycket mer - direkt i läsplattan vid hembesök hos patienter. LÄS MER